G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

....ko se ponovno povežemo s popolnostjo Univerzuma...

Vse od prazgodovine človešta pa vse do današnjega modernega utripa človeške družbe.., posameznik – človek poglejuje v nebo, kot majhen zvezdav otrok, ki prvič spoznava lepote življenja in pa tudi boleče, travmatične, temne »valove« življenja.
Sprašuje se«Zakaj? Zakaj se ravno meni to dogaja?« Glas Nebes, Univerzuma, Boga.... je vedno šepetal odogovore iskalcem smisla življenja, iskalcem po poti vprašanja »Kdo sem jaz? Kakšen je namen in pomen mojega življenja? Kaj mi življenje v danih momentih sporoča? Zakaj se mi dogajajo krivice? Zakaj imam strahove? Zakaj nisem samozavesten? Zakaj se moram odrekati denarju? Kako živeti bolj polno in srečno življenje?«

Nekateri so jih uspeli prepoznati, drugi jih še danes iščejo kot  brodolomec na samotnem otoku. A odgovori so tako preprosti – odgovor je Ljubezen... Smo v izjemnih časih velike duhovne transformacije, spreminja se zavest človeštva... v nas se prebuja »Jaz sem, ki sem.« .... Prebuja se zavedanje, da nas strah ovira in ljubezen nas spodbudi k delovanju. Ko delujemo iz ljubezni vse dobi večji pomen in smisel, ko pa  počnemo nekaj zato, da počnemo, zato da »preživimo« takrat smo brezvoljni, iščemo napake v drugih, napadajo nas dvomi in nalaga se nam vse več strahov. In kdo se ne bi želel osvoboditi teh »temnih« sil ali »slabe karme« kot včasih radi okarektiziramo neljube dogodke, ki nas obkrožajo oz. se nam dogajajo ter  iti po poti Ljubezni, ki osvobaja?
Veliko je poti, po katerih lahko dosežemo to stanje razširjene zavesti, ko spoznamo smisel, pomen in namen  našega tozemeljskega življenja, ko spoznamo, da ni potrebno vedno vse s trudom pridobiti, da ni potrebno biti leta in leta kot osamljen brodolomec v iskanju smisla in namena, daleč stran od utripa življenja......... da je lahko to v zelo kratkem času od takrat, ko se odločimo za spremembo, ko se odločimo »biti to kar smo«.... v kratkem času, ko se Ponovno povežemo s popolnosto Univerzuma... (pripravila: Albina Bosilj Cekuta)