G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Strah nasprotje Ljubezni

Ko se odločite za pot sprememb; za svojo pot, je prvo s čimer se boste srečali, strah. Strah je naše občutenje, ki ga doživljamo in izvira zaradi ločenosti od širše resničnosti. Je čisto nasprotje ljubezni, ki pomeni združenost z vsem.

Prepoznajte svoje strahove. Vprašajte se: »Česa me je v danem trenutku najbolj strah?« Na čem temelji ta strah? Kakšna je njegova resničnost? Kaj je tu tako strašnega? Čemu se želim izogniti, ali to v meni poraja strah? Kaj je to?«

V globini sebe veste, da je prostor, ki je samo vaš in v katerem se lahko soočite z vsakim strahom in zavedno opravite z njim.
Ko si dovolimo se zazreti vase, začutimo, da nam ni potrebno doživeti vsega, kar nam vzbuja strah.

»Saj ne gre za uničujoči strah,
temveč za to,
da spoznamo njegovo naravo in da sprevidimo,
da je njegova moč nič
v primerjai z močjo ljubezni.
Strah
je samo pogled v zrcalo,
Spakovanje samemu sebi.« Emanuel

Ko se boste odločili za spremembo, ki vključuje vodenje vaše božanske iskre, boste najbrž uvideli, da  ni vedno potrebno soočiti se z vsem, da lahko že zgolj izkustvo ponovnega povezovanja z Univerzumom, vse kar vas nadvaja s strahom spremeni v ljubeče sočutje. To pa vključuje tudi izkustvo umirjanja.

Ko smo ponovno povezani, je sposobnost izmenjave števila informacij med nami in Univerzumom kot tudi  med nami in Zemljo večja. Ta učinek bi lahko praktično ponazorili tako; namesto, da dihamo skozi slamico, zadihamo skozi na stežaj odprto okno. Zakaj, ko opravimo s strahovi, negativnimi prepričanji in vso »navlako«, ki jo nosimo s sabo lahko v popolnosti zaživimo  in čutimo sebe. Smo v trenutku bivanja tukaj in sedaj, znamo se prepustiti toku, v sebi doživljamo notranji mir in namen tukajšnjega življenja nam postaja vse jasnejši, kar pa je daleč stran od življenja v omejitvah pogojenih s strahovi, ki smo si jih naložili sami, naši starši, prijatelji, inštitucije, itd. Pomirjeni sami s sabo začnemo živeti z materialno resničnostjo oz. se naučimo živeti, brez okov in spon.