G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Poiščimo ljubezen znotraj nas samih

Včasih se ob pogovoru zaustavimo ravno pri temi Ljubezen do sebe. Vsakdo zatrdi; seveda se imam rad/a. Če pogledamo odnose, ki jih imamo z ostalim svetom okoli nas samih... se imamo resnično radi? Če se obsojamo in kritiziramo, to prijemamo tudi od drugih. Takrat ko začnemo sprejemati in ljubiti tudi tiste dele nas samih, ki jih imamo za »slabe«, naše šibke točke in jim s tem dajemo priznanje, da niso vredni ljubezni, nam okolica sledi, tako ali drugače.

Kako ugotovimo kakšno mnenje imamo o sebi? Prisluhnite si v pogovoru z prijateljem, prisluhnite temu kaj govorite...

»Partner/ka me ne ceni in spoštuje.«
»Moral/a bi shujšati.
»Nič nisem vreden/na.«
»Tako sem neumna/en.«
»Tako sem razstrešen/a.«
»Žalostna/en sem.«

To pokaže kakšno mnenje imamo o sebi, te trditve ponotranjimo, postanejo del nas samih in okolica vibrira z temi našimi trditvami.

Največkrat v našem delovanju nas preganja beseda »morati«. Ste se kdaj vprašali: »Kaj na tem svetu je sploh obveznega?«

Kot otroci smo bili v trenutku dogajanja, z leti odraščanja, socializacije... so nam vcepili besedo »morati«. Koliko je sploh tistega, kar sami pri sebi čutimo, da bi morali in ni pogojeno z pričakovanji, željami in normami drugih ljudi. Vse to pa je pogojevanje nas samih, da če tega ne naredimo nas ne bodo imeli radi, ne bomo imeli ljubezni v življenju, ne bomo... začnemo se obsojati... Najslabša stvar, ki si jo lahko naredimo je, da se začnemo obsojati znotraj samih sebe, se kriviti. In takrat pozabimo kdo pravzaprav smo.

Vrnimo se nazaj v čase, ko smo bili otroci – se nam je takrat zdelo, da moramo kaj narediti? Bili smo v trenutku in vse je bilo popolno.

Zakaj mislimo, da sedaj mora biti drugače? Zato, ker smo odrasli? Ker če ne.... potem nas ne bodo imeli radi, bomo osamljeni? In tako smo z moralnimi in nemoralnimi prepričanji, z prav in narobe oropali svojo sedanjost užitka sedanjega trenutka. In sedanji trenutek je pravzaprev vse, kar imamo... a nam zbeži mimo nas... ne opazimo ga, ker smo na »avtopilotu« delovanja »moram«.

Kako si lahko pomagamo?

Začnimo ceniti vse kar smo dosegli v svojem življenju, vse kar počnemo dnevno, od pranja, likanja, pospravljanja, pridnega dela v službi ali na vrtu. Dajmo si priznanje za vse kar počnemo in naredimo v svojem življenju. Se vam vse to zdi samoumevno?  Se to od vas pričakuje? Pravzaprav nič ni samoumevno! Kdo si je izmislil vsa ta pričakovanja? Človek sam? Zakaj? Da bi bil boljši od drugega, da bi lahko nadvladoval, ustrahoval, omejeval...

Torej vsa ta pričakovanja postanejo del nas in imamo jim mi – sami do sebe. In čas je, da nas končno začne nekdo ceniti. In prvi ta nekdo smo – MI SAMI.

Dajmo si priznanje. Cenimo se. Opazujmo se – kaj je lepega na nas. Zapišimo to, napišimo vse tisto, kar smo že dosegli v svojem življenju, vse tisto na kar smo ponosni, vsa znanja, priznanja.

In če tudi ne bi znali in bili vešči nobenih znanj, je že to zgolj da ste neprecenljive vrednosti. Postali ste delček v mozaiku življenja na zemlji. In verjemite mi, sem niste prišli trepeti, sem ste se prišli razvajati, zabavati in učiti. Samo zaradi tega, ker ste že, ste popolni, celostni in vredni vsega, kar si lahko zamislite.

Vadite ljubezen do sebe, neprecenljiva je, stopite pred ogledalo in si povejte, kako čudoviti ste, kako se cenite in imate radi.

Tako začnemo vibrirati na višji frekvenci in po zakonu privlačnosti, prihajajo v naše življenje lepe stvari. Opazujte vašo vibracijo kako se spreminja, ko si rečete:

»Jaz sem vitka/ek.«
»Jaz sem Svetloba.«
»Jaz sem Ljubezen.«
»Jaz sem zdrav/a.«
»Jaz sem poslovno uspešen/a.«

Rabite pomoč pri prebuditvi bogatstva v vas samih? 

»Reconnective healing – Življenski napredek Najti v kaosu gotovost znotraj sebe, je življenski napredek. Vložite v sebe in povabite veselje, radost in blaženost v vaše življenje.«

www.zivimopovezani.si

Albina Bosilj Cekuta