G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Biti in živeti v stanju vprašanja

Access Consciousness® ali Pristop k zavesti 

Sklop orodij, tehnik in verbalnih procesov, ki so oblikovani tako, da ljudem omogočajo pristop k več zavedanja. Praktična orodja, ki se lahko uporabljajo za spreminjanje kateregakoli področja našega življenja kjer imamo težave oziroma ki ga želimo spremeniti.

Eno izmed prvih orodij, ki se obravnava na vsaki delavnici Accessa je biti in živeti v stanju vprašanja. Kaj to pomeni?

Večinoma ljudje funkcioniramo iz odgovora, na vse imamo odgovor vnaprej, vsemu določamo potek in izid. V Accessu pa delujemo in smo vedno v vprašanju, vedno sprašujemo in smo vprašanje. Verjetno ste že vsi slišali za Univerzalni zakon »Prosite in prejeli boste«. Univerzum - vesolje neskončnih možnosti komaj čaka, da ga vprašamo in da nam pokaže odgovore.

Z vprašanji, ki si jih zastavljamo v Accessu, bomo podvomili v svoje sisteme prepričanj, svoja stališča in obsodbe. Vprašanja sproščajo – “brišejo datoteke” mesta omejevanja in prinašajo luč tam, kjer mislimo, da nimamo izbire. Ko smo v vprašanju, širimo našo resničnost. Takrat si odpiramo vrata različnim možnostim, katere pa sicer ne vidimo, ko funkcioniramo iz odgovora.

Ko delujemo in  živimo v stanju vprašanja se vse, kar smo si kadarkoli v življenju želeli, začne pojavljati tako hitro in lahkotno ter s takšno intenzivnostjo, da smo presenečeni nad spremembami. Univerzalno vprašanje Accessa »Kako je lahko boljše od tega?« nam lahko spremeni energijo vsake situacije. To vprašanje, si  zastavimo takrat, ko se nam zgodi nekaj slabega ali pa nekaj dobrega. Če se nam je zgodilo nekaj slabega, ponavadi mislimo “kaj slabega se mi lahko še zgodi” in takrat prejmemo še več slabih stvari. Ko pa vprašamo Vesolje po boljšem, nam pokaže, kako je lahko boljše od tega. Če pa se nam je zgodilo nekaj dobrega, nam bo še boljše.

Ko si zastavljate vprašanje, obstaja eno pravilo – zastavite ga brez pričakovanj po točno določenem izidu. Prepustimo pot Univerzalni modrosti, ki najbolje ve kaj je tisto najboljše za nas in kaj v danem momentu potrebujemo. Bodite brez pričakovanj. Samo vprašamo in čakamo na odgovor.

Gary Douglas pravi:. »Če ste pripravljeni vseskozi biti vprašanje in postavljati vprašanja, odpirate vrata temu, da vam celotno življenje prihaja z lahkoto, veseljem in veličastno.«

Zato nikoli vnaprej (kar zelo radi počnemo in nas je ta realnost pripravila in nas pripravlja vedno znova preko medijev) ne zaključujte, ne določajte, ne presojajte, ne obsojajte in ne odločajte. Univerzum je polje neskončnih možnosti, ponuja vam veliko več možnosti in odgovorov, kot si lahko predstavljate.  Zastavljajte vprašanja… Bodite in živite vprašanje.

Kako je lahko boljše od tega?

Spoznajte ta čudovita orodja na delavnici, Access Bars® , ki bo v Celju v nedeljo 09. avgusta 2015 med 09.00 in 17.00 uro.
Več info na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali mobi: 041 344 904 - Albina Bosilj Cekuta - Access Bars® Fascilitator