G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Izguba energije in kako si lahko hitro pomagamo

Vsi doživimo obdobja, ko izgubimo pogum, se počutimo zbegane, se stežka odločamo, ali se soočamo z raznimi strahovi, ki nas nadvajajo s tesnobo in nezaupanjem do okolice.

Tudi tisti, ki se dnevno vzdržujete v pozitivni naravnanosti do življenja in se pozitivno izražate, si pomagate z raznimi afirmacijami,itd. Se vam kdaj utegne zgoditi, da se boste energetsko izčrpali in pomislili, kot da je vaš razvoj obtičal.

Ko zapademo v taka stanja občutkov jeze, strahov, zamere, vzvišenosti ali dvomov takoj vzpostavite stik z energijo.
Ko začutite nižjo energijsko raven in potrebujeto pretok, začutite svoje telo in se poglobite v občutek, skušajte ga zaznati. Kaj storiti?

Dihajte
Dihanje nas spremlja vsepovsod. Velikokrat se hitro pomirimo, če mu nekaj minut posvečamo pozornost.
Kadar se počutite izčrpane, poskusite mirno obsedeti in si predstavljajte čvrsto vrv, ki vam iz hrbtenice sega proti zemlji. Zamislite si, da po njej v središče prsi črpate močno zemeljsko energijo. Nato si zamislite, da odprete teme, iz katerega se v nebo dviga srebrna vrvica. Po njej naj steče zdravilna, osvežilna energija v središče prsi, kjer se poveže z energijo zemlje. Kmalu boste zaznali premik energije.
Ko pa imaste energije preveč, npr. po kakšnem razgretem prepiru in bi se želeli pomiriti. Odidite v drug prostor, sedite in zaprite oči. Vizualizirajte čvrsto vrv, ki se iz spodnjega dela hrbtenice spušča v zemljo. Naj odvečna energija steče po njej navzdol in se vrne v energijo zemlje.
V obeh primerih, ko imamo preveč ali premalo energije nam je lahko v pomoč vsaj 10 minutni sprehod v naravi, ki lahko dela čudeže.

Naslednja preprosta vaja je; 
Vnašanje Svetlobe, ki vas bo napolnila z energijo ali pa vam pomagala pri odločitvi in s tem rešitvi težave. Vajo lahko prakticirate tudi v službi, na krajih kjer ne želite vzbujati preveč pozornosti. Preprosto si zamislite, da vas obdaja svetloba. Na kratko zaprite oči in si predstavljajte kako se kopate v močni svetlobi, ki vas žareče ovija. Uživajte, čutite toplino in sij svetlobe. Predstavljajte si, da je tudi prostor, kjer se nahajate preplavljen z njo. Nekaj minut stopnjujte podobo. Ko se boste posvečali vaji vsaj en teden, večkrat na dan boste opazili spremembe na sebi in na ljudeh, ki vas obdajajo. Tudi oni prejemajo svetlobo in energijo, pa naj to vedo ali ne.