G: +386 (0)41 344 904
E: povezani@zivimopovezani.si

 

Komunikacija z našim Višjim Jazom

Eden od najlažjih načinov za povezavo z vašim Višjim jazom, kar prakticiramo tudi na naših mesečnih druženjih za Osebno rast in razvoj in Delavnicah Bodi, kar si - po poti Višjega jaza, je naslednja vaja:

Zagotovite si udobno namestitev v sobi brez zunanjih motenj. Pripravite si vsaj en prazen list papirja, pisalno površino in pisalo. Na vrh papirja napišite vprašanje, ki ima za vas pomen, kot naprimer: “Kaj je moj namen tu na Zemlji?”

Nekajkrat globoko zajemite sapo in se osredotočite v svojem duhovnem centru. Zdaj v svojih mislih, kolikor hitro zmorete, trikrat zapovrstjo ponovite napisano vprašanje. Nemudoma zapišite prvo besedo ali nekaj besed, ki jih zaznate s svojim zavedanjem. Ni nujno, da imajo besede smisel za zavedni um. Sedaj ste v direktni komunikaciji z vašim Višjim jazom. Vaš Višji jaz je vaš prvi, navadno zelo tihi, vir odgovorov, ki jih dobite na katerokoli vprašanje. Vsi naslednji odgovori, glasnejši, ki največkrat preglasijo prvega, so dejansko posledica filtra logičnega dela leve možganske polovice, ki mu pravimo Ego.

Na zgornje vprašanje dobimo največkrat enobesedne odgovore: ljubezen, služenje in učenje. Besedo, ki smo jo dobili v prvem odgovoru (brez obsojanja ali razveljavitve pomena odgovora) uporabite v naslednjem vprašanju: „Komu moram služiti?“ ali „Kako naj služim?“ itn. Nekajkrat ponovno globoko zajemite sapo; v glavi trikrat kar najhitreje ponovite drugo vprašanje in zapišite odgovor. Odgovor uporabite za sestavitev naslednjega vprašanja. Nadaljujte proces, in postavljajte vedno bolj natančna vprašanja.

Zelo hitro, navadno že pri četrtem ali petem vprašanju, boste ugotovili, da ste začeli pisati v stavkih ali celo odstavkih, zapisujoč tihi glas, kateremu ste prisluhnili. Izvabili ste direkten tok in vedno prisoten način komuniciranja s svojim Višjim jazom.

Zapomnite si, da če lahko formulirate vprašanje, imate vedno že pripravljen odgovor znotraj sebe; drugače sploh ne bi imeli sposobnosti ali nabora besed, da postavite vprašanje v prvi vrsti! Tako preprosto je to.

Vir: Ken Page in Nancy Nester (ZDA)